Soppa och samtal om Tack mödrar det gjorde ni bra

Inklippt från www.kvinnohistoriska.se:

“Att kvinnorna ges mindre plats i den breda historieskrivningen vet vi. Men visste du att det kan se lika illa ut om hundra år om vi inte gör något? Därför tar den stora satsningen “Du är historisk!” plats i Värmland hösten 2023, där kvinnohistoria samlas in, vecklas ut och synliggörs. Som en del av projektet bjuder vi in till olika föreläsningar som belyser vikten av att spara sin historia, samt hur vi kan närma oss och arbeta med arkivmaterial.

Hör konstnären Anna Lidberg när hon gästar Kulturhuset i Deje för att berätta om sitt verk Tack mödrar det gjorde ni bra, samt om hur hon arbetar med konst och idéer i sitt konstnärskap.

Tack mödrar det gjorde ni bra installerades sommaren 2020, på Forsledens bro över Klarälven. Innan dess hade verket visats på Stockholm Music & Arts, på Värmlands museum och på Alma Löv Museum. Verket är en hyllning till kvinnor i historien, som kämpat för sina och andras rättigheter.

Biblioteket bjuder på soppa under kvällen. Gratisbiljetter hämtas på Forshaga eller Deje bibliotek senast 9 oktober.

 Tisdag 17 oktober kl. 18.00, Kulturhuset & Bibliotek Deje
Läs mer om seminariet i kalendariet på Bibliotek Värmlands hemsida.

“Du är historisk!” är ett samarbete mellan Region Värmland, Föreningsarkivet i Värmland, Folkbiblioteken i Arvika och Forshaga samt Stockholms Kvinnohistoriska. Satsningen är en del av projektet “Biblioteket som demokratisk arena” och genomförs med stöd av Kulturrådet.” “