Invigning av ljusinstallationen Återsken

Invigning av ljusverket Återsken med release av ett specialskrivet soundtrack som guidar besökaren mellan verkets olika delar i Kulturhusparken.

 

Konstnären Anna Lidberg har samarbetat med musikern Jon Ekström (Dödsvarg) och det är hans nyskrivna musik som ackompanjerar verket. Spåren på skivan talar om vilken del av konstverket de samtalar med såsom “Vattenreflektioner över tallstammar”, “Vidare på vägen – från en lyktstolpe till en annan” och “Grottan”.

Det blir release i Kulturhusets foajé med ljud och ljuspromenad i parken bakom Kulturhuset vid skymning. Välkomna!

Program 30 september Kl 18.00-20.00 Invigning och release av Återsken i Haninge Kulturhuspark Kl 18.30 Presentation och samtal – Konstnären Anna Lidberg berättar om ljusverket Återsken och den nyskrivna musiken i samtal med Jon Ekström. Kl 19.00-20.00 Ljud- och ljuspromenad i Kulturhusparken vid skymning.Soundtracket kommer att finnas Spotify och heter “Återsken i Haninge Kulturhuspark” från den 30 september.

Ljusverket Återsken (2021) av Anna Lidberg ingår i projektet Ljuskonst på otrygga platser och uppfördes som en del av arbetet att omvandla skogspartiet och gångstråket bakom Kulturhuset till en ny park – Kulturhusparken.